|
SK 1215 OTOMATİK SULU KUMLAMA MAKİNESİ TEMEL ÖZELLİKLERİ VE AVANTAJLARI |
SK 1215 Otomatik Sulu Kumlama Makinesi, ekstrüzyon kalıpları başta olmak üzere, kauçuk kalıpları ve hassas yüzey temizleme ihtiyacı olan tüm kalıplar ile yapısal olarak üstten kumlama yapma imkanı olan tüm parçaların baskı sonrası yüzey temizlikleri, kaplama öncesi yüzeylerinin hazırlanması veya kaplama sonrası yüzey sonlandırılması amacı ile kullanıbilmektedir.
Sulu Kumlama Makinesinde; Otomatik Döner Tabla Ünitesi, Otomatik Parça Çevirme Ünitesi, Otomatik Nozul Hareket Sistemi ve Kumlama Nozullarının parçaya olan mesafeleri otomatik olarak ayarlanabilmektedir.
Makine dairesel kalıp ve parçaların üst yüzeylerinin otomatik/manuel olarak işleme tabii tutulması için tasarlanmıştır.
1000 mm (Net 995 mm) çapındaki Döner Tablası ile 700 kg ağırlıktaki kalıp parçaları kumlanabilir.
Parça girişinin ve bakımlarının rahatça yapılabileceği ön taraf operatör platformlarına sahiptir.
Yükleme ve boşaltma istasyonu olarak kullanılan ön tarafta operatörün parça yıkama için kullanacağı su tabancası ve hava tabancası mevcuttur.
Sulu Kumlama Makinesi yürürlükteki tüm emniyet tedbirlerine uygun olarak imal edilmiş olup, Kumlama Kabin kısmı aşınmalara karşı kauçuk kaplamalıdır.
Makine fonksiyonlarına dokunmatik ekran üzerinden kumanda edilmekte olup, kontrol sisteminde Delta ürünleri
kullanılmaktadır.
Dokunmatik Ekran üzerinden;
a) Nozulların dikey pozisyonlarına
b) Nozulların tarama hızlarına
c) Döner tabla dönüş hızına ve yönüne
d) Kumlama süresine
e) Filtrasyon sistemine
f) Bakım tablolarına
g) Uyarı ve Hata mesajlarına ulaşılabilmekte ve tüm veriler reçetelendirilebilmektedir.
Dokunmatik ekran üzerinden farklı yetki seviyelerinde atamalar yapılabilmektedir.
Saykar; 2003 yılından bu yana çalışma prensiplerini ve tasarımını kendi geliştirdiği basınçlı hava ile çalışan yüzey işlem makinalarının üretimini yapmaktadır. SK 1215 Otomatik Sulu Kumlama Makinesi da bunlardan bir tanesidir.
Makinalarımız Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda firmada güvenle kullanılmaktadır. Bu firmaların bulunduğu ülkelere örnek olarak: Almanya, Fransa, Bulgaristan, Slovakya, İtalya, İspanya, Kosova, İran, Kuveyt, Mısır, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, BAE sayılabilir.
Saykar Sulu Kumlama Makinaları, otomatik sulu kumlama teknolojisiyle hassas yüzey temizliği sunar. Türkiye'nin en çok tercih edilen üreticisi olarak üstün performans ve dayanıklılığı garanti ediyoruz.
|
"Firmamız Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Kumlama Makinesi Üreticisidir"
|
CE |
"Saykar Toplam Kumlama Makinesi Sayısı 1577"
"Sulu Kumlama Makinesi Sayısı 171"
0216 660 14 80
|
Sulu kumlama makinalarımız, özellikle hassas kumlama işlemi için tasarlanmış olup, tozsuz çalışma imkanı sunan ve malzemeleri en parlak yüzey kalitesine ulaştırabilen makinalardır.
Sulu Kumlama Prosesi Sulu kumlama çok çeşitli kullanım alanlarında yüksek kalitede yüzey sonlandırma ihtiyacını karşılamak için geliştirilmiş bir prosestir.
Proses yüzey işlemi için, belirli bir oranda su ve sarf kumu karıştırılarak oluşturulan su-kum karışımını kullanır. Karışım haznesinde oluşturulan su-kum karışımı, pompalanarak kumlama tabancasına gönderilir. Kumlama tabancasında yer alan karışım odasında basınçlı hava ile birleşerek yüksek güçte akış oluşturur. Bu akış bor karbür nozul ile hızlanarak kumlama için ideal püskürtmeyi sağlar. Yüzeye çarpan su-kum karışımı işlevini gördükten sonra, tekrar karışım haznesine dökülerek aynı hat üstünde sirküle olarak sürekli kullanıma olanak sağlar.
Kuru kumlamada olduğu gibi, istenilen yüzeyin elde edilmesinde esas işlevi kullanılan sarf kumu yerine getirir. Tercih edilen sarf kumu, şekil ve boyut seçenekleri istenilen yüzeyin elde edilmesi için geniş seçenekler ve yüksek kontrol imkanı sağlar. Sarf kumu seçiminde yapılacak işlem doğrultusunda öneriler ve teknik bilgiyi sunmaktayız. Sulu kumlama prosesi alternatifleriyle kıyaslandığında son derece temiz ve yüksek kaliteli yüzey sunduğu gibi aynı zamanda nitrasyon işlemini de son derece kolaylaştırır. Sulu kumlama yapılmış yüzeyde nitrojen kolaylıkla difüze olur. Sarf malzemesinin ömrü, hava basıncı, kumlama tabancası sayısı ve kullanım süresi gibi birçok faktöre bağlıdır. Sulu kumlama sistemi kuru kumlama ile kıyaslandığında oldukça düşük miktarda sarf malzemesi kullanır.
Daha önce de belirttiğimiz gibi, akışkan dinamiği sarf kumu partiküllerin yüzeyde kaydırarak daha az agresif ve hassas bir kumlama sağlar. Su, sarf malzemesinin yüzeyden düzenli akışını sağlayarak kalıp yüzeyini ve geometrisini korur. Sulu kumlamanın belirgin özelliklerinden biri olarak, sarf kumu partikülleri suyun akışı ile karmaşık yüzeylerde dolambaçlı yollar bularak girer ve tüm yüzeylerde homojen bir parlatma sağlar.
Sarf kumu seçiminde kumun dayanımı göz önünde bulundurularak yüzeyin sertliğine göre uygun sertlikte kum seçimi yapılmalıdır.
Sulu kumlama teknolojisi, geleneksel kuru kumlamaya kıyasla daha hızlı, daha etkili ve daha dengeli bir yüzey işleme olanağı sağlar. Sulu kumlama, malzeme üzerindeki köklü kontaminasyonları altta kalan yüzeye zarar vermeden giderir.
Sulu kumlama aynı zamanda daha iyi bir çalışma ortamı sunar. Prosese su eklendiği için havada uçuşan kum partikülleri olmaz ve zamanla makine çevresinde oluşabilecek birikmelere engel olur.
Sulu kumlama makinelerimiz, proses parametrelerinin çokluğu ve yüksek kontrol edilebilirliği sayesinde kullanıldığı her alanda esnek ve başarılı çözümler üretmektedir. |
|
| |